Birmanci za nekaj ur pozabili na telefone

Sevnica
09.04.2016

Druga aprilska sobota je bila v Salezijanskem mladinskem centru Sevnica, kljub slabemu vremenu pisano obarvana. Triintrideset nadobudnih birmancev se je zbralo, da bi skupaj preživeli birmanski dan, saj se v Župniji Sevnica že s polnim zagonom pripravljamo na birmo.

Ob 9. uri smo se zbrali pred župniščem, kjer je sledil uvod s skupno pesmijo in molitvijo. Birmanci so se nato porazdelili v štiri skupine, ki so jih vodili zagreti in prijazni animatorji.

Pogovarjali smo se o samem zakramentu, ki ga bodo prejeli, skozi igro pa smo spoznali kaj pomeni imeti pravega prijatelja. Seveda nismo pozabili na zavetnika mladih; sv. Janeza Boska, zato smo nekaj besed namenili tudi njegovemu življenju in ustvarjanju. Velik pomen pa smo dali tudi animatorstvu, saj se nam v Sevnici vsako leto pridruži veliko novih obrazov, ki si želijo soustvarjati naše programe in širiti dobro voljo med  otroke in mlade.

Ker pa prazen žakelj ne stoji pokonci smo se okrepčali z okusnimi "hod-dogi" in piškoti. Omeniti moramo tudi, da sta se nam pridružila tudi dva gosta in sicer Matija ter Vilmos, bodoča salezijanca iz Rakovnika. Ker je bil Matija nekoč plesalec, nas je naučil veliko plesnih gibov, ki so popestrili celotno dogajanje. Animatorji pa smo birmance pozabavali z bansom.

Dan je hitro minil, mi pa že nestrpno pričakujemo naslednjega v upanju, da nas prihodnjič pozdravi tudi toplo sonce.