Srečanje savskega naddekanata z gospodom škofom Stanislavom Lipovškom

Sevnica
13.01.2016

V sredo, 13. januarja 2016, smo v Sevnici imeli ponovno prav posebno srečanje pri katerem smo v velikem številu prisostvovali verniki sevniške župnije. K nam v goste so namreč prišli duhovniki Savske naddekanije. Ob 10. uri smo pričeli s slovesno sveto mašo pri kateri so poleg vseh duhovnikov  sodelovali še naši ministrantje. Gospod škof, Stanislav Lipovšek, je izjemno pohvalil naše ministrante in jih celo "povišal" v škofove pomočnike, saj so si naši fantje in dekleta  kljub pouku in obveznostmi v šoli,  vzeli čas tudi za slovesnot, ki ji ni para. Med pridigo gospoda škofa je bilo še posebej glasno slišati, da moramo poslušati Gospoda in se na njegove klice odzvati. Poudaril je, da smo tudi mi tisti, ki smo vzgled drugim in, da nikoli drugim ne smemo braniti božjih poklicev.  Kot zanalašč je namreč Božja beseda govorila o Gospodu, ki je v sanjah klical dečka, a deček ni vedel kdo ga kliče. Božja milost pride v nenavadnih okoliščinah in nikoli ne vemo kdaj. Božja milost ni samo Bog, kot pravi naš gospod škof, ampak smo mi vsi, vsak posameznik.

Na koncu svete maše se je gospod škof zahvalil za lepo organizacijo in predvsem za ministrante, ki so tako pridno pomagali in nasploh, ker so se udeležili takšne slovnosti. Mi pa se zahvaljujemo njemu, ker nam je sredo naredil lepšo in, ker so nas njegove besede napolnile z energijo in nam dale zagon še za naprej.

Takšnih srečanj se vedno znova veselimo in smo veseli, da je župnija Sevnica tista v kateri so se zbrali vsi duhovniki Savske naddekanije. Prav poseben čar tega srečanje pa je zagotovo tudi to, da je ravno  letos  deseta obletnica Celjske škofije. Vsak pripomore en kamenček pa je zagotovo mozaik na koncu najlepši.