Birmanski vikend v Pišecah

Živeti pomeni živeti z drugimi! Živeti z drugimi pa, da moramo z njimi deliti vse. Eno življenje je odvisno od drugega, nobeno se ne razvije ločeno od drugih. Le s pomočjo drugih lahko rastem. Potrebujem jih, toda ne zgolj zato, ker mi veliko pomenijo, ampak tudi, ker lahko zanje veliko naredim. Oči imam, da odkrijem druge, ušesa, da jih poslušam, noge, da se napotim k njim, roke, da jih drugim ponudim v pomoč, in srce, da jih ljubim.

Te misli smo slišali v molitvi za lahko noč, v petek zvečer. Verjetno še nismo v polnosti razumeli vsega kar je zapisano, ampak sedaj, po vikendu ostaja dober občutek, saj smo drug drugemu podarili naš čas, misli, delo in preprosto bili skupaj kot družina.

Birmanci in animatorji smo preživeli super vikend v Pišecah, kjer smo se poskušali duhovno pripraviti na prejem zakramenta svete birme. Pogovarjali smo se o problemih mladih, o trpljenju in njegovem smislu v veri, o animatorstvu, prisluhnili pa smo tudi zakoncema Sešlar, ki sta predstavila vsak svojo pot vere in pa kako živita svojo vero v današnjem času. Pred vsako tematiko je župnik Branko pripravil uvod in nam približal stvar skozi njegov pogled in pogled katoliške Cerkve. Poleg vsebinskih sklopov, smo se dvakrat udeležili svete maše ter vse stvari začeli in končali z molitvijo. Ni pa manjkalo tudi športa in zabave, kar smo izkusili na igrišču ob nogometu in odbojki ter na veselih večerih. Na koncu velja velika zahvala kuharici Marjani, ki je celoten vikend skrbela da nismo bili lačni.

Hvala tudi vsem animatorjem, ki so pripravili in izvedli program, hvala gospodu župniku, da je soboto preživel z nami, in pa predvsem hvala Bogu, da nas je varoval in poskrbel za prelep vikend, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Morda vas zanima tudi