Mini oratorij – april 2023

V soboto, 1. aprila, smo v SMC-ju imeli mini oratorij, na katerem smo izdelovali butarice za cvetno nedeljo. Zbralo se nas je 21 otrok in mladih.

Pri katehezi smo izvedeli, da so pred Jezusa, ki je prihajal v Jeruzalem, polagali palmove liste – zelenje. To so počeli iz spoštovanja in zato, da so mu izkazovali čast, saj so ga pozdravljali kot kralja.

Po katehezi pa smo se lotili izdelovanja butaric. Nastale so čudovite, pisane butarice raznovrstnih oblik in velikosti. Med izdelovanjem smo pridobili številne spretnosti in občutek za delo z naravnim materialom.

Ker pa smo bili tako uspešni in so naše butarice tako hitro nastale, smo imeli čas še za veliko igro. Preko zabavnih nalog smo razvijali različne sposobnosti, kot so npr. hitrost, natančnost … Na vsaki postaji pa smo po opravljeni nalogi pridobili še kocko z delčkom besedila. Ko smo igro končali, smo kocke pravilno sestavili – od največje do najmanjše, in dobili vstopni spev, ki ga bomo slišali v nedeljo: “Hozana Sinu Davidovemu! Blagoslovljen, ki prihaja v Gospodovem imenu, Izraelov kralj. Hozana na višavah!” Mt 21,9

Naši izdelki in nasmehi potrjujejo, da je mini oratorij uspel! Še več o tem pa povejo ujeti trenutki v slikah …

Morda vas zanima tudi