Mini oratorij – Noe in parčkanje

Naslov novembrskega mini oratorija je bil Noe in parčkanje. Že naslov je zelo dobro nakazal, kaj bo glavna tema tokratnega druženja v Salezijanskem mladinskem centru.

Dan smo začeli z dvema bansoma, ki sta tudi tiste bolj zaspane popolnoma prebudila. Dramska igra nam je pokazala, kako je Noe zbiral po dve živali vsake vrste, da jih je rešil pred vesoljnim potopom. Prejeli smo pomembno sporočilo, da je vsako živo bitje pomembno, čeprav mi tega včasih ne vidimo. Po molitvi in priprošnji svetemu Frančišku Asiškemu, ki je zavetnik živali, je bila na vrsti delavnica. Iz papirja, storžev in rolic papirja smo izdelovali družine različnih vrst živali. Levi, sloni, pujsi, lisice in še mnoge druge živali so se sprehajale po mizah. Za tem  je na vrsto prišel še športni del dneva. Igra Noetova barka nas je nasmejala do ušes, ko smo z oglašanjem posnemali živali. Pri kraji zastavic pa je ekipa Bobrov premagala Volkove s 4 proti 2.

Domov smo odšli nasmejani in zadovoljni, da smo spoznali nove stvari o živalih, predvsem tistih, ki se nam zdijo na prvi pogled povsem nepomembne za naš planet. Komaj čakamo naslednji mini oratorij, ki bo 22. decembra. Lahko vam namignemo, da bo zelo lepo dišalo.

Fotografije z mini oratorija si lahko ogledate tukaj.

Valentina Žveglič, animatorka

Morda vas zanima tudi