Oratorij 2022

Za Božjo slavo

Poletje je mimo, mi pa bi radi z vami delili nekaj utrinkov počitnic v SMC Sevnica. Poletje smo začeli z dvema tednoma oratorija, kjer smo spoznavali sv. Ignacija Lojolskega, letošnjega oratorijskega junaka.

Sveti Ignacij Lojolski je ustanovitelj jezuitov in letos obeležujemo 500 let od njegovega spreobrnjenja. V mladosti si je želel postati vitez, vendar je po poškodbi noge v bitki in okrevanju spoznal, da ima Bog zanj pripravljen drugačen načrt. Postal je duhovnik in ustanovil družbo Jezusovo. Naslov oratorija »Za Božjo slavo« izvira iz njegove misli »Vse v večjo Božjo slavo«. Njegovo življenje smo spoznavali v dramski igri, med katehezami in delavnicami. Kot vsako leto smo tudi letos kampirali na Sv. Roku, imeli smo vodne igre in Oratorij ima talent. Letos smo obiskali tudi grad Rajhenburg, kjer pa smo spoznali srednjeveško življenje.

Vsi že komaj čakamo naslednji oratorij, da pa bo čakanje lažje, vas vabimo v SMC na različne dejavnosti, ki se dogajajo skozi celo leto. Preverite spletno stran in naša socialna omrežja za več informacij.

Morda vas zanima tudi