Oratorij 2023

Stopi na pot!

Kot vsako leto smo tudi letos v Salezijanskem mladinskem centru Sevnica v prvih dveh tednih julija organizirali oratorij. Spremljali smo preprostega hobita Bilba Bisagina, ki se pridruži škratom na nepozabni pustolovščini, da bi nazaj pridobil zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj Smaug. Bilbo pa se je na poti iz zapečkarja počasi spreminjal v neslutenega junaka.

Vsako jutro smo se zbrali v krogu, se prešteli, razmigal nas je bans ali ples, nato pa smo se postavili v špalir in z oratorijsko himno pospremili dvig zastave. Zapeli smo še nekaj pesmi, po tem pa je sledila dramska igra, kjer smo si ogledali del Bilbove zgodbe. Za tem so bile na vrsti delavnice, na katerih smo ustvarjali in se zabavali. Po kosilu smo imeli velike igre, kjer so skupine otrok med seboj tekmovale za točke. Oratorij smo popestrili še z vodnimi igrami, izletom v Litijo in kampiranjem na sv. Roku.

Imeli smo se odlično in že komaj čakamo na naslednji oratorij. Hvala pa vsem animatorjem, ki so pomagali pri izvedbi oratorija, hvala staršem za zaupanje, hvala vsem ki so pomagali s finančnimi sredstvi in hvala Bogu da nas je varoval ta dva tedna. 

Morda vas zanima tudi