Poletje v SMC Sevnica

V salezijanskem mladinskem centru Sevnica je bilo poletje zelo pestro.

Prva dva tedna julija smo kot že veliko let pripravili oratorij, letos pa se ga je vsak dan udeležilo okoli 160 otrok in mladih. S pomočjo Indijancev smo spoznavali življenje Friderika Barage, škofa in misijonarja, ki je med ameriškimi staroselci širil krščansko vero. Večinoma so dnevi potekali po ustaljenem urniku — začetek z dvigom zastave in petjem oratorijske himne, nato ogled dramske igre, kateheze, delavnice, kosilo in na koncu velike igre. Vročino smo premagovali z obiskom sevniškega bazena in vodnimi igrami, ki so jih popestrili gasilci iz Sevnice. Odpravili smo se tudi na izlet na Dolenjsko ter smo si ogledali rojstno hišo in krstno cerkev Friderika Barage. Kot vsako leto smo imeli tudi letos pohod do cerkve sv. Roka, slaba vremenska napoved pa nam je preprečila, da bi postavili šotore in tam prespali. Oratorij smo končali s sejmom, na njem pa staršem in drugim obiskovalcem pokazali svoje izdelke.

Preostali čas počitnic so otroci lahko preživeli v počitniškem varstvu ter se zabavali z igranjem družabnih iger, nogometom, košarko, igranjem na igrišču in na delavnicah.

V prvem tednu avgusta so se člani mlajše zakonske skupine z otroki odpravili na počitnice na Koprivnik, ki je odlično izhodišče za obisk bližnjih gora. Odpravili so se do planine Uskovnica, na Viševnik, se kopali v Bohinjskem jezeru, najpogumnejši pa so se povzpeli na Triglav.

Ob tako bogatem programu je poletje prehitro minilo in v SMC se že veselimo nadaljnjih druženj. Prva priložnost za to bo v soboto, 13. oktobra, ko organiziramo prvi oratorijski dan v šolskem letu 2018/2019.

To leto pa je za SMC še posebno pomembno, saj praznujemo 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti vabimo vse na prireditev v čast jubileju, ki bo 17. novembra ob 18. uri v kulturni dvorani v Sevnici. Po zanimivem programu bo na vrsti pogostitev s srečelovom.

Morda vas zanima tudi