Poletni programi

Ob besedi poletje večina ljudi najverjetneje pomisli na počivanje in brezdelje. Vendar za animatorje v SMC-ju to ne drži, saj smo vsak delovni dan letošnjih počitnic poskrbeli za kvalitetno preživljanje prostega časa otrok in mladih iz Sevnice in okolice.

Že prva dva tedna julija smo izvedli naš največji program – oratorij, katerega naslov je bil Imaš moč. Vsak dan smo začeli z dvigom zastave in bansom, nato pa smo imeli dramsko igro in kateheze, s pomočjo katerih smo spoznavali Petra Klepca. Naučili smo se, da v življenju ni najpomembnejša fizična moč, temveč bolj potrebujemo druge vrste moči: ljubezen, prijaznost, zvestobo, odgovornost, predanost in odločnost. Sledile so delavnice, v katerih smo izdelovali cerkvice, piščalke, piškote in lutke, barvali igrišče za hokej na rolerjih in še in še.  Na velikih igrah smo iskali talente, se pomerili v športnih spretnostih, vročino pa preganjali z vodnimi igrami. Da vsi dnevi niso bili enaki, smo v prvem tednu odšli na izlet na Svibno nad Radečami, kjer smo si ogledali zbirko starin in imeli piknik, v drugem tednu pa smo kampirali pri cerkvi sv. Roka. Oratorij smo zaključili s sejmom.

Vse do konca počitnic pa je potekalo varstvo otrok. Tudi tu nam ni bilo nikoli dolgčas.

V SMC-ju že vrsto let organiziramo poletne počitniške programe. Otroški nasmehi in vsako leto večja udeležba pa nam dajejo zagon, da bomo še naprej delali po svojih najboljših močeh.

Morda vas zanima tudi