Prijava na Oratorij 2023 – Stopi na pot!

Oratorij v SMC Sevnica, z naslovom Stopi na pot!, bo potekal od 3. do 7. julija (1. teden) in od 10. do 14. julija (2. teden). Program poteka od 9. do 15. ure, otroci pa lahko pridejo zjutraj najprej ob 7:00, domov pa lahko odidejo najkasneje ob 15:30.

Letošnja oratorijska tema je vzeta iz fantazijskega romana J. R. R. Tolkiena. Oratorijska zgodba namreč povzema njegovo knjigo Hobit. Spremljali bomo preprostega hobita Bilba Bisagina, ki se pridruži škratom na nepozabni pustolovščini, da bi nazaj pridobil zaklad, ki jim ga je ukradel zmaj Smaug. Bilbo pa se na poti iz zapečkarja počasi spreminja v neslutenega junaka.

Vrednote, ki jih izpostavljamo ob Bilbovi zgodbi, so poklicanost, Božja previdnost, vztrajnost, srčnost in rast. Letošnje geslo »Stopi na pot!« pa povzema Bilbovo odločitev za pustolovščino in tudi vsem udeležencem oratorija predstavlja vabilo ter izziv. Vsi smo vabljeni, da izstopimo iz svoje cone udobja in se napotimo na pustolovščino svoje poklicanosti.

V prvem tednu oratorija se bomo med drugim tudi za en dan odpravili na izlet, v drugem tednu pa se bomo odpravili na tradicionalno taborjenje k cerkvi svetega Roka nad Sevnico. Oratorij bomo zaključili v petek, 14. 7., ob 15. uri s skupnim zaključkom in tržnico, v nedeljo, 16.7. ob 10:00 pa se bomo Bogu pri maši zahvalili za lepo preživeta tedna.

Tudi letos Vas ponovno prosimo, da ima vsak otrok s seboj svojo podpisano plastenko ali steklenico, ki jo bo uporabljal za pitje (na oratoriju bosta na voljo za pitje voda in sok, ki si ju lahko otroci natočijo kadarkoli čez dan).

Cena: 35 €/teden, vsak naslednji otrok v družini 30 €/teden
Plačilo je možno z gotovino ob oddani prijavnici v župnijski pisarni ali na prvi dan oratorija.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojega otroka, če se le da, prijavite na oratorij do petka, 30. junija. Prijava je možna tako preko spleta (s poslano fotokopijo izpolnjene prijavnice na našo e-pošto) kot z oddajo prijavnice v SMC Sevnica, v župnijsko pisarno ali v nabiralnik Župnije Sevnica. Prav tako bodo mogoče prijave prvi dan oratorija (to velja za oba tedna).

PRIJAVNICA_oratorij_2023

Priporočen rok za prijavo: petek, 30.6. 2023

Če vas zanima še karkoli v zvezi z oratorijem, pokličite na 051 250 045 (Martin Sešlar, voditelj oratorija) ali pišite na naš e-naslov: info@smc-sevnica.si.

Morda vas zanima tudi