Prvi Mini oratorij: Kava vs. čokolada

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo v SMC Sevnica enkrat mesečno za otroke in mlade organizirali mini oratorij. Oktobrski, ki je minil predvsem v znamenju kave in čokolade, je že za nami.

Na začetku smo se razgibali s plesom Chocolate, nato pa je po prepevanju pesmi sledila uprizoritev Cankarjeve črtice Skodelica kave, preko katere smo spoznali, kako pomembno je, da spoštujemo starše in smo jim hvaležni za vse, kar storijo za nas. Po molitvi Zdrave Marije smo odšli v delavnico, v kateri smo se naučili zlaganja prtičkov in priprave vroče čokolade v kozarcu. Ker na oratoriju ne sme manjkati velika  igra, smo se po delavnici pomerili še v igri med dvema ognjema. Na koncu smo se posladkali z vročo čokolado in domačim pecivom.

Za vse, ki ste zamudili oktobrski mini oratorij, smo pripravili recept za vročo čokolado v kozarcu, ki jo lahko podarimo kot doma izdelano darilo ali pa si jo pripravimo za sladkanje ob dolgih in mrzlih zimskih večerih.

RECEPT ZA VROČO ČOKOLADO V KOZARCU:

V manjši kozarec za vlaganje damo tri žlice mleka v prahu, dve žlici kakava v prahu, dve žlici čokolade v prahu, dve žlici sladkorja in na vrh nasujemo na koščke narezano temno čokolado. Če bo vroča čokolada namenjena za darilo, kozarec zapremo s pokrovčkom ter okrasimo s prtičkom in vrvico. Ko si zaželimo vroče čokolade, vse sestavine le zmešamo z 1,5 dl vode in počakamo, da se čokolada stopi.

Dober tek in vabljeni na naslednji mini oratorij, ki bo 10. novembra!

Slike zanimivega dogodka si lahko pogledate v albumu slik.

Morda vas zanima tudi