Usposabljanje salezijanskih animatorjev 2020

Iz Sevnice se nas je usposabljanja udeležilo 28 animatorjev, od tega kar 7 mentorjev, ki so skupaj z mentorji in salezijanci iz ostalih SMC-jev pripravili in vodili program.

Vsako koledarsko leto začnemo z usposabljanjem salezijanskih animatorjev (USA) v Veržeju. Tudi letos se nas je od 10. do 12. januarja zbralo skupaj čez 120 pripravnikov, animatorjev, mentorjev in kar nekaj salezijancev iz vse Slovenije.

Vikend je bil poln navdušenja, zabaven, poučen in razigran. Usvajali smo nova znanja, gradili prijateljstva, se družili, molili, slavili in plesali.

Pripravniki so skupaj odkrivali don Boskov vzgojni trinom vera, razum in ljubeznivost. Temo so osmislili z igro (pedagogika igre). Animatorji so se soočili z osebnim profilom, se preizkusili v simulacijski igri in ponovili don Boskov trinom ter se spraševali, kaj pomeni biti kristjan v današnji družbi.

Vikenda so se udeležili mladi iz SMC Celje, SMC Maribor, SMC Rakovnik, SMC Sevnica, SMC Cerknica, SMC Kodeljevo, Majcnovega doma Želimlje, župnije Šentrupert in Marijanišča Veržej. Svoje znanje in izkušnje so črpajoč iz don Boska predstavili salezijanci Klemen Balažič, Boštjan Jamnik in Rafo Pinosa.

V nedeljo se nam je pridružil tudi g. inšpektor Marko Košnik in nas nagovoril med pridigo.  Hvala Marijanišču Veržej, ki nas vsako leto gostoljubno sprejme in voditelju Marijanišča Primožu Korošcu, ki je poskrbel, da nam tudi tokrat ni nič manjkalo.

Več pa naj spregovorijo slike in video. Se vidimo prihodnje leto.

Morda vas zanima tudi