ZIMOVANJE 2023

Otroci in animatorji SMC Sevnica smo se tudi letos, sicer nekaj tednov prej kot po navadi, polni energije in želje po smučanju odpravili v Bohinjsko Bistrico, kjer smo počitnikovali od 27. do 31. januarja.

Petek je bil dan za dober začetek. Po nastanitvi smo pojedli večerjo in ker je varnost na prvem mestu, smo obnovili pravila varnega smučanja. Na spoznavnem večeru smo se med seboj predstavili in se kmalu odpravili spat, saj nas je naslednji dan čakalo celodnevno smučanje. V soboto zjutraj smo se mimo alpskega bisera Bohinjskega jezera odpeljali proti smučišču Vogel. Komaj smo že čakali, da se spustimo po belih strminah. Vreme je bilo jasno in mrzlo, snežna odeja pa ravno prav debela. Po dolgem dnevu smučanja smo se sprostili še na bazenu in utrujeni smuknili v posteljo. Naslednji dnevi so potekali zelo podobno, le da so plavanje nadomestile druge aktivnosti. V nedeljo popoldne smo imeli sveto mašo v kapeli, zvečer smo se pozabavali na veselem večeru, v ponedeljek popoldne smo šli drsat, zadnji večer pa je bil že tradicionalno plesno obarvan. Po zadnjem spustu v torek smo se od sončnih smučišč poslovili in se odpeljali nazaj v Bohinjsko Bistrico. Pred odhodom smo se lotili manj priljubljenih opravil: pakiranja, pospravljanja, čiščenja … S skupnimi močmi nam je uspelo in utrujeni, a z nasmejanimi obrazi, smo se odpravili proti domu.

V imenu vseh udeležencev in animatorjev se zahvaljujemo Lenartu za organizacijo, kuharski ekipi za odlično hrano in šoferju Marjanu za varno vožnjo. Hvala tudi vsem animatorjem, ki ste si vzeli čas in otrokom polepšali del počitnic.

Morda vas zanima tudi