DON BOSKOVI DNEVI 2024

Animatorji SMC Sevnica smo zadnji vikend v januarju organizirali Don Boskove dneve, s katerimi smo obeležili don Boska, očeta mladine, ki goduje 31. januarja.

V petek zvečer se je v SMC-ju odvijal turnir v parih. Tekmovalci so se pomerili v ročnem nogometu, biljardu in namiznem tenisu in uživali v dobri družbi.

Sobotno dopoldne je bilo rezervirano za Mini oratorij, katerega glavna tema je bil ustanovitelj salezijancev Janez Bosko. Peli smo don Boskove pesmi in ga bolje spoznali ob gledanju dramske igre. Izvedeli smo, kako je mlade fante privabil na oratorij, da bi lahko skrbel zanje ter kako mu je Marija Pomočnica pomagala in kazala pravo pot, tudi ko je bil v stiski. Ko pa je bil še mlad, je zelo rad zabaval otroke pa tudi starejše. Z otroki smo izdelali žonglerske krogle in se naučili žonglirati, tako kot je znal tudi don Bosko. Istočasno pa je za starejše v Miklavževi dvorani potekal 16. turnir za odprto prvenstvo v ročnem hokeju. Prvo mesto je osvojil Anže Božič, najboljši med osnovnošolci pa je bil Marcel Janez Novak, oba iz NHK Kranj.

Ker pa zdrav duh živi v zdravem telesu, smo se z animatorji popoldne zbrali v Športnem domu Sevnica, kjer smo igrali košarko, odbojko in plezali po plezalni steni. Zvečer se je v kulturni dvorani predstavil Rok Škrlep z monokomedijo Recept za srečo, v kateri ga je neutrudno poskušal odkriti. Zbralo se je veliko število domačih gledalcev pa tudi gledalcev od drugod. Roku se zahvaljujemo, saj je poskrbel, da so se zaposlile naše smejalne mišice. Tako smo odlično razgibali telo.

Za zdrav duh pa smo poskrbeli z družinsko sveto mašo v nedeljo ob 10. uri, ki so jo popestrili veroukarji z molitvijo rožnega venca ter prošnjami in zahvalami. SMC bend je poskrbel za primerno glasbeno vzdušje, animatorji pa za uvode in branje beril. Po maši smo se pred cerkvijo družili ob pecivu, čaju in kuhanem vinu.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k bogatemu programu Don Boskovih dni.

Morda vas zanima tudi