Mini oratorij – marec 2023

V soboto, 11. 3. 2023, smo imeli v SMC-ju postni mini oratorij. Na njem smo spoznavali slovensko kandidatko za svetnico, Magdaleno Gornik. Magdalena je bila preprosto kmečko dekle, ki je imela zelo rada Boga. Še posebej pa je zanimiva, ker je imala precej nenavadno in skrivnostno življenje, ki je odsevalo Božjo navzočnost. Imela je milost posta, saj je z Božjo pomočjo kar 47 let živela brez zemeljske hrane, prejemala je le sv. obhajilo. Ker je bila mistkinja, je imela tudi nekatere druge darove, kot so: stigme (Kristusove rane), lebdenje, duševidnost, zamaknjenja … V dramski igri smo o njej izvedeli še nekatere vznemerljive dogodke iz njenega življenja.
Sledila je kateheza, ki je bila pravzaprav precej poučen postni kviz.
Nato pa smo se lotili izdelovanja “povšterčkov”. Ti so imeli prav posebno skrivnost. Ko smo jih izdelovali, smo vanje skrili dve stvari. Na majhen listek smo napisali prošnjo oz. namen našega mini posta – odpovedi ter zraven priložili bonbon. Povšterček smo napolnili z vato in zašili. Preostanek postnega časa se bomo tako z vsakim pogledom na povšterček spominjali svojega namena.
Na veliko noč, ko se bo končal postni čas, pa bomo povšterček lahko odprli in iz njega pojedli bonbon. Upamo le, da nanj ne pozabimo:)
Na mini oratoriju smo se zabavali tudi ob dinamičnih nalogah pri veliki igri. Vsekakor pa se nam je Magdalena Gornik na prav poseben način vtisnila v spomin. Morda pa kdaj tudi mi poromamo v njen rojstni kraj, na Goro nad Sodražico in si na njeno priprošnjo izprosimo pri Bogu kakšno milost.
Morda vas zanima tudi