Mini oratorij – Zavetišče za živali in domači ljubljenčki

Na zadnjem mini oratoriju v šolskem letu 2018/2019 smo obiskali sevniško veterinarsko postajo.

Naučili smo se, da je treba za hišne ljubljenčke odgovorno skrbeti. Poskrbeti moramo za pravilno prehrano, redne preventivne preglede, cepljenja in redno nego. Psi potrebujejo tudi vsakodnevne sprehode, ne pa samo takrat, ko si sprehoda zaželijo njihovi lastniki. Pri določenih pasmah se moramo pred nakupom oziroma posvojitvijo zavedati, da bo ljubek majhen mladič kmalu zrasel v ogromnega psa, ki bo potreboval več prostora in daljše sprehode ter da ne bo večno “ljubka kosmata kepa”, ki jo imajo številni otroci namesto plišaste igrače.

Svojo hrtico Hero nam je predstavil tudi animator Luka, ki nam je povedal, kako skrbi zanjo in izvedeli smo, da hrti potrebujejo vsak dan zelo veliko gibanja. Z veseljem smo mu ta dan pomagali in se skupaj z njo “zdivjali” po igrišču in tako poskrbeli, da je opravila odlično dopoldansko telovadbo.

Za omogočen mini oratorij bi se posebej radi zahvalili gospodu Petru Mlakarju, direktorju Veterinarske postaje Sevnica, ki si je z veseljem vzel čas za nas in nam predstavil svoje delo in razkazal postajo ter zavetišče za živali.

Se vidimo na Oratoriju 2019 v prvem in drugem tednu julija!

Morda vas zanima tudi