Obisk Mladinske gledališke skupine Slomškovega doma iz Buenos Airesa v Sevnici

Mladinska gledališka skupina Slomškovega doma iz Buenos Airesa, ki je gostovala v Sloveniji s komedijo “Toc – toc”, si je, v organizaciji in vodenju turistične agencije Doživljaj, pred uprizoritvijo na Sevniškem gradu, ogledala nekaj lokalnih zanimivosti. Po ogledu Sevnice, ki mu je sledil še bovling turnir, so se mladi gledališčniki ustavili v Salezijanskem mladinskem centru, kjer so jim animatorji in prostovoljci pripravili dobrodošlico. Predstavili so jim delovanje centra, gostje pa so povedali, da so aktivnosti njihovega Slomškovega doma, na drugi strani sveta, zelo podobne našim. Ob pesmi, domačih dobrotah in družabnih igrah je skupni čas hitro minil in mladi igralci so že morali na grad, da se pripravijo na predstavo.

Zgodba komedije, ki je prirejena po francoskem izvirniku in v Argentini zelo popularna, se dogaja v zdravniški čakalnici, kjer šest oseb čaka, da bi jih zdravnik sprejel. Zdravnik nenavadno odlaša s svojim prihodom, zato tajnica prosi paciente za potrpežljivost. A čas teče in zdravnika ni in ni. Pacienti zato vzamejo stvari v svoje roke in si kar sami organizirajo skupinsko terapijo s katero skušajo premagati svoje psihične težave, seveda pa jim uspe predvsem ustvariti popolno zmešnjavo.

Mladi igralci so se v komediji odlično izkazali in razvedrili dobro napolnjen sevniški grajski atrij ter končno strnili vtise celodnevnega obiska Sevnice v grajski vinoteki.

Za podporo pri organizaciji se zahvaljujemo Občini in Župniji Sevnica, ekipi zavoda KŠTM in TA Doživljaj, mladim iz Salezijanskega mladinskega centra, Emilu Stoparju, OO NSI Sevnica ter vsem ostalim, ki so kakorkoli sodelovali ali podprli organizacijo dogodka, ki nam bo gotovo ostal v prijetnem spominu.

Morda vas zanima tudi