Prijava na Oratorij 2021 – Originalen.sem

Glede na nižanje števila okuženih s koronavirusom in vedno večjo precepljenost lahko potrdimo, da bomo oratorij v 1. in 2. tednu julija zagotovo imeli, seveda v skladu z navodili NIJZ.

Letošnji oratorij z naslovom Originalen.sem bo potekal od 5. do 9. julija (1. teden) in od 12. do 16. julija (2. teden) v SMC Sevnica (program poteka od 9. do 15. ure, otroci pa lahko pridejo zjutraj najprej ob 7.00, domov pa lahko odidejo najkasneje ob 15.30). Na njem bomo spoznali letošnjega junaka blaženega Carla Acutisa. Gre za prav posebnega in sodobnega svetnika, ki je umrl leta 2006 pri 15 letih zaradi levkemije. Zaradi njegovega globokega odnosa z Bogom, žive vere, dobrosrčnosti in čudežev, ki se dogajajo po njegovi smrti, so ga ljudje že kmalu prepoznali za svetnika. Cerkev ga je za blaženega razglasila 10. oktobra 2020. Naslov Originalen.sem je navdihnil Carlov citat: “Vsi ljudje so rojeni kot originali (izvirniki), a mnogi umrejo kot fotokopije.”  Naslov nas spominja na to, da smo edinstveni in da naj taki tudi ostanemo. Skozi Carlovo življenjsko zgodbo bomo spoznali vrednote vedoželjnost, zmernost, evharistija, dobrosrčnost in večnost. V 1. tednu bomo en dan odšli na izlet, v 2. tednu pa se bomo odpravili na tradicionalno taborjenje k cerkvi svetega Roka nad Sevnico. Oratorij bomo zaključili v petek, 16. 7., ob 15. uri s skupnim zaključkom in tržnico.

Zaradi zmanjševanja možnosti morebitnega nenadzorovanega širjenja koronavirusa med udeleženci in animatorji bodo ti razvrščeni v manjše skupine znotraj oratorija na podlagi družinskih, sorodstvenih in prijateljskih vezi. V praksi to pomeni, da bodo v isti skupini vsi otroci, ki živijo v skupnem gospodinjstvu, in otroci, ki se tudi sicer družijo med seboj med počitnicami. Na koncu prijavnice je temu namenjen del, kjer lahko napišete do 5 oseb, s katerimi si želi biti vaš otrok v skupini (sem ne pišete bratov in sester, ampak otroke, ki ne živijo v istem gospodinjstvu kot vaš otrok).

Letos vas prosimo, da ima vsak otrok s seboj svojo podpisano plastenko ali steklenico, ki jo bo uporabljal za pitje (na oratoriju bosta na voljo za pitje voda in sok, ki si ju lahko otroci natočijo večkrat na dan).

Cena: 25 €/teden, vsak naslednji otrok v družini 20 €/teden
Plačilo je možno z gotovino ob oddani prijavnici v župnijski pisarni ali na prvi dan oratorija.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojega otroka, če se le da, prijavite na oratorij do petka, 2. julija. Prijava je možna tako preko spleta (s poslano fotokopijo izpolnjene prijavnice na našo e-pošto) kot z oddajo prijavnice v župnijsko pisarno ali v nabiralnik Župnije Sevnica.

PRIJAVNICA_oratorij_2021

Priporočen rok za prijavo: petek, 2. 7. 2021

Če vas zanima še karkoli v zvezi z oratorijem, pokličite na 031/517-008 (Jure Zelič, voditelj oratorija) ali pišite na naš e-naslov info@smc-sevnica.si.

Morda vas zanima tudi