Prijava na Oratorij 2022 – Za božjo slavo

Letošnji oratorij z naslovom Za božjo slavo bo potekal od 4. do 8. julija (1. teden) in od 11. do 15. julija (2. teden) v SMC Sevnica (program poteka od 9. do 15. ure, otroci pa lahko pridejo zjutraj najprej ob 7.00, domov pa lahko odidejo najkasneje ob 15.30). Na njem bomo spoznali letošnjega junaka svetega Ignacija Lojolskega.

Sveti Ignacij Lojolski je ustanovitelj jezuitov in letos se spominjamo 500 let od njegovega  spreobrnenja. V mladosti si je želez postati vitez, vendar je po poškodbi noge v bitki in okrevanju po tem dogodku spoznal da ima Bog zanj pripravljen drugačen načrt. Postal je duhovnik in ustanovil red jezuitov. Naslov oratorija »Za Božjo slavo« izvira iz njegove misli »Vse v večjo Božjo slavo«, ki nas spodbuja da naša dejanja kažejo to da smo kristajni. Ignacija bomo spoznavali preko zgodbe in vrednot kot so srčnost, krotkost, pobožnost… V 1. tednu bomo en dan odšli na izlet, v 2. tednu pa se bomo odpravili na tradicionalno taborjenje k cerkvi svetega Roka nad Sevnico. Oratorij bomo zaključili v petek, 15. 7., ob 15. uri s skupnim zaključkom in tržnico.

Letos vas prosimo, da ima vsak otrok s seboj svojo podpisano plastenko ali steklenico, ki jo bo uporabljal za pitje (na oratoriju bosta na voljo za pitje voda in sok, ki si ju lahko otroci natočijo večkrat na dan).

Cena: 35 €/teden, vsak naslednji otrok v družini 30 €/teden
Plačilo je možno z gotovino ob oddani prijavnici v župnijski pisarni ali na prvi dan oratorija.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da svojega otroka, če se le da, prijavite na oratorij do petka, 1. julija. Prijava je možna tako preko spleta (s poslano fotokopijo izpolnjene prijavnice na našo e-pošto) kot z oddajo prijavnice v župnijsko pisarno ali v nabiralnik Župnije Sevnica.

PRIJAVNICA_oratorij_2022

Priporočen rok za prijavo: petek, 1. 7. 2022

Če vas zanima še karkoli v zvezi z oratorijem, pokličite na 051 250 045 (Martin Sešlar, voditelj oratorija) ali pišite na naš e-naslov info@smc-sevnica.si.

Morda vas zanima tudi