Zimovanje 2018

Zimske počitnice smo sevniški animatorji in otroci tudi tokrat preživeli na smučanju v Bohinjski Bistrici. S ponosom lahko povemo, da je od prvega smučanja, ki ga je organiziral naš salezijanski mladinski center, minilo že okroglih 10 let.

Natanko 50 se nas je na sobotno jutro, 24. februarja, odpravilo proti Gorenjski. Bolj kot smo se ji bližali, več snega je bilo in takoj smo vedeli, da nam dobra smuka ne uide. Prvi dan smo se udobno namestili in se že predajali zimskim radostim. Imeli smo pravo snežno vojno. Ob župnišču, kjer smo bivali, je bilo toliko snega, da smo lahko zgradili zaščitne pregrade in jarke, se kepali in na koncu še tekmovali v izdelovanju snežakov. Po večerji smo se odpravili še na drsališče, kjer smo preizkušali svoje ravnotežje in malo povadili umetnostne figure. Prvi dan smo se imeli sicer lepo, a misli so nam že uhajale na smučišče, zato smo se močno veselili nedelje.

Na smučišču smo preživeli štiri dni, trikrat smo smučali na Voglu, enkrat pa zaradi slabih vremenskih razmer na Soriški planini. Vreme je bilo res zelo zimsko in nekaterim tudi topla oblačila niso preprečila zaledenelih prstov na rokah in nogah, zato smo se nekateri malo dlje greli na toplem. Sicer smo imeli tudi dva sončna dneva, tako da smo lahko naredili nekaj čudovitih fotografij. Popoldneve in večere smo preživljali ob igranju družabnih iger, šli smo na bazen in imeli zaključni plesni večer. V nedeljo in torek smo obhajali tudi sveto mašo, kjer smo se Gospodu zahvalili za lepo preživete počitnice in varstvo pred poškodbami.

 

Zahvaliti se moramo tudi šoferju Marjanu, ki nas na smučanje vozi že vrsto let, naši kuharici Meliti, ki v zelo majhni kuhinji dela čudeže, Gorazdu, ki je celotno smučanje organiziral, župniku Jožetu, ki si je vzel čas in šel z nami ter družinam Gorišek, Grilc, Imperl, Jene, Kozmus, Sešlar in Sinkovič, ki so za v našo kuhinjo prispevali veliko domačih dobrot. Šolarji odhajamo nazaj v šolo in upamo, da leto hitro mine in se spet srečamo v Bohinjski Bistrici.

 

Morda vas zanima tudi